Recept na letný nepečený avokádovo-limetkový koláč

Spontánne sa ohlásila návšteva na víkend a nemáte čas pripraviť niečo pod zub? Potom už len pripravte túto nádherne letnú avokádovo-limetkovú tortu večer vopred len za 15 minút a vložte ju na noc do chladničky. Voilà – vaši hostia budú ohromení!

Na osviežujúci, raw avokádovo-limetkový koláč potrebujete nasledovné:

Základ

  • 1 šálka lieskových orieškov
  • ¾ šálky datlí, odkôstkovaných a nahrubo nasekaných (odporúčame datle Medjoul)
  • 2 lyžice kokosového oleja

Krém

  • 4-5 zrelých avokád podľa veľkosti tortovej formy
  • Šťava z 3 limetiek
  • Cukor z kokosových kvetov podľa chuti
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 štipka soli

Príprava

Všetky suroviny na základ dáme do kuchynského robota a nasekáme. Cieľom je vytvoriť hmotu, ktorá drží pohromade, no obsahuje viditeľné kúsky.

Hmotu natlačíme do tortovej formy s priemerom cca 18 cm.

Teraz pomocou ponorného mixéra rozmixujeme všetky ingrediencie na krém a dáme ich priamo na základ. Povrch uhladíme a koláč vložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

Potom môžete opatrne uvoľniť tortovú formu a ozdobiť vegánsku tortu pre vašich hostí plátkami limetky a mätou!

Odporúčame: náš Bio balzam na pery Avocado - Limetka

Odporúčame